Skattefri gåva – 3vliga nyheter från Skatteverket!

Nu kan du som arbetsgivare ge dina anställda en skattefri gåva. Kom ihåg att även Du räknas som anställd i eget aktiebolag! Skatteverket har givit möjlighet att under 2021 lämna en skattefri gåva på 2000 kr (inkl. moms) utan att personalen förmånsbeskattas.

Denna skattefria gåva kan kombineras med exempelvis en jul- eller jubileumsgåva.

Gåvor får inte ges i pengar eller presentkort som kan omvandlas till pengar och alla anställda ska bli erbjudna gåvorna. Gåvan/gåvorna kan delas upp på flera tillfällen men det sammanslagna värdet får inte överstiga 2000 kr (inkl. moms). Skulle det sammanlagda värdet bli mer än 2000 kr, baseras beskattningen på värdet som överstiger detta. Reglerna träder i kraft den 1 maj men de gäller för helåret 2021.

Till exempel kan arbetsgivaren ge sina anställa ett presentkort på 1000 kr till sommarsemester på en hotellvistelse. Därefter vill företaget ge sina anställda en höstgåva ur sitt eget eller någon annans sortiment som har ett värde av 1000 kr (inkl. moms). Skulle arbetsgivaren vara riktigt trevlig och dessutom vilja ge en julgåva får man göra det men då får inte värdet av gåvan överstiga 500 kr (inkl. moms). Överstiger marknadsvärdet 500 kr på denna julgåva förmånsbeskattas den anställda för hela värdet.

Har du frågor så kontakta oss direkt så hjälper vi till!

Denna webbplats använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs Integritetspolicyn.